logo1 logo2
Find en dans - info

Kredit

Tak til Spillemandskredsen for venlig tilladelse til at bruge noderne i 358-nodebøgerne og Pia&Per-hæfterne fra Spillemandskredsens downloadside.

Tak til Svend Hamborg og Mads Hove fra Thy Spillemandslaug for venlig tilladelse til at bruge indhold fra de 2 hæfter "Beskrivelser & noder til Thydane I og II".

Hints

Alle udfyldte felter kædes sammen med OG (logisk AND) i søgningen. Mellemrum virker som 'jokertegn' ('wildcard'), og kan med fordel bruges til at splitte dansenavnet op i flere dele.
Der er ikke forskel på store og små bogstaver.

Dansens navn: Hvis man fx. ikke ved, om dansen hedder 'Den gamle ottetur på langs' eller 'Gammel ottetur paa langs' eller bare 'Ottetur paa langs', , så start med at udelade 'Den' .
- 'Gammel' eller 'gamle' ?: søg kun på 'gam'.
- Split evt. ord som fx. her 'ottetur' op i to ord og søg på 'otte tur' .
- I tilfældet her er det fx. nok at søge på 'otte lang' !

Man kan også søge på dansens karakter, fx. danse med Trin = Reeltrin (og fx. fra Egn = Jylland) (28 hits).

IKKE: Man kan søge videre med IKKE (logisk NOT) i felterne, og demed udlukke bestemte danse ved at afkrydse i tjekboksen 'Indsnævr ... IKKE ...' øverst til højre i Resultatlisten.
I ovenstående eksempel med Reeltrin kan man fx. søge videre på Trin = IKKE Hopsatrin OG Opstilling heller IKKE = parvis (16 hits).
Eller fx. Navn = 'kontra' (68 hits) OG dernæst Opstilling = IKKE 4 par (6 hits).

Min Danseliste: Når man klikker på dansenavnet i Resultatlisten, vises dansens detaljer i skemaet, og man får mulighed for at tilføje den valgte dans til en danseliste, som senere kan kopieres (markér hele listen/tabellen, dernæst copy/paste) til fx. er regneark eller udskrives.

Musik: Ved at klikke på nodeikonet i Resultatlisten, evt. fra en søgning direkte på nummeret i '358', får man vist noderne under data for den valgte dans (1. stemme, med becifringer), (fra Spillemandskredens Nodemappe ).

Dvs. at man på denne måde har et nemt opslag i en transportabel version af '358'-nodesamlingen.

Send meget gerne mail med info om uklarhedder, fejl og mangler!

[Best Viewed With Any Browser]
Web-master: Poul Møller